nieuws

Moslims zamelen 3150 kilo vlees in

Industrienieuws

DEN HAAG – Moslims hebben 3150 kilo overgebleven vlees ingezameld voor de armen in Nederland.

Moslims zamelen 3150 kilo vlees in

DEN HAAG  – Moslims hebben 3150 kilo overgebleven vlees ingezameld voor de armen in Nederland.

De stichting Cordaid, die de inzamelingsactie hield met de Samenwerkende Moslim Hulporganisaties (SMHO), liet dat donderdag weten. De ruim 3000 kilo is bijna duizend kilo meer dan vorig jaar, toen 2200 kilo werd ingezameld.

Ongeveer driekwart van het vlees wordt verwerkt tot houdbare Turkse worsten en komt terecht in voedselpakketten van de Voedselbanken. De rest gaat naar Offerfeestmaaltijden voor mensen die het financieel moeilijk hebben en dak- en thuislozen.

Het vlees werd ingezameld in zestien steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Utrecht, door moslims die het Offerfeest vierden. Via moskeeën werd opgeroepen aan de actie deel te nemen.

Lees ook:
Gewonden door zelf slachten in Turkije (12 december 2008)

Geit slachten kan nu ook digitaal (8 december 2008)

Offerfeestactie moslims wint internationale prijs (20 juni 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over het Offerfeest

Reageer op dit artikel