nieuws

Meppel wil vertrek Vion tegenhouden

Industrienieuws

MEPPEL – Het besluit van Vion om de slachterij in Meppel te sluiten komt voor Meppel als donderslag bij heldere hemel. Burgemeester Jan Westmaas legt zich dan ook niet zomaar neer bij de sluiting.

Meppel wil vertrek Vion tegenhouden

MEPPEL – Het besluit van Vion om de slachterij in Meppel te sluiten komt voor Meppel als donderslag bij heldere hemel. Burgemeester Jan Westmaas legt zich dan ook niet zomaar neer bij de sluiting.

Dat zegt Westmaas in het Dagblad van het Noorden. Donderdag praat de burgemeester met de hoofddirectie van Vion.

Gesprekken
Volgens Westmaas was het college van B en W tot voor drie weken geleden nog volop in gesprek met Vion over uitbreiding van de slachterij.
De fabriek zou worden uitgebreid, er zouden bouwkundige aanpassingen komen ter bestrijding van de geuroverlast en er werd gesproken over de aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg. ‘Toen wij elkaar spraken, werd niets gezegd over een eventuele sluiting’, aldus Westmaas.

Behouden
Hij wil in het gesprek met Vion de kansen bespreken om Vion voor Meppel te behouden. ‘Misschien heeft men nog niet alle informatie en kan er met goede wil en inzet nog een draai gemaakt worden.’

Vion kondigde vorige week aan de fabriek te gaan sluiten. Onder meer om de productie verder concentreren om goedkoper, flexibeler en met een hogere kwaliteit te produceren.

Lees ook:
Vion sluit fabriek in Meppel (30 oktober 2008)
Vion sluit opnieuw fabriek in Duitsland (11 september 2008)
Weinig slachthuizen over in het noorden (30 april 2008)
Sluiting Vion Lichtenvoorde kost iets minder banen
 (23 februari 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Vion
Alle berichten over Vion Meppel

Reageer op dit artikel