nieuws

McDonald’s: Onze kaas is wél kaas

Industrienieuws

AMSTERDAM – McDonald’s noemt de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over analoogkaas, misleidend. ‘Onze kaas is wel degelijk een zuivelproduct en reguliere kaas.

McDonald’s: Onze kaas is wél kaas

AMSTERDAM – McDonald’s noemt de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over analoogkaas, misleidend. ‘Onze kaas is wel degelijk een zuivelproduct en reguliere kaas.’

In de uitzending werd het fastfoodconcern zelf beschuldigd van misleiding, omdat het concern bij zijn cheeseburgers analoogkaas zou gebruiken.

McDonald’s ontkent plantaardige olie te gebruiken om melkbestanddelen te vervangen. ‘De uitzending van de Keuringsdienst van Waarde is misleidend omdat de gebruikte plakjes cheddarkaas wel degelijk een zuivelproduct zijn, zegt het concern.

Voor goed smelten
‘Het is reguliere kaas waaraan melkbestanddelen, zout en kleurstoffen zijn toegevoegd en geen plantaardige olie zoals werd aangegeven. Deze toevoegingen worden gedaan ten behoeve van smaak, kwaliteit en om ervoor te zorgen dat de kaas goed smelt als het op de hete burger ligt’, aldus het concern in een verklaring.

McDonald’s vervolgt: ‘Volgens het Landbouwkwaliteitsbesluit Zuivelproducten en het Warenwetbesluit Zuivel, voldoen de kaasplakken van McDonald’s daarmee volledig aan de criteria voor kaas. Dit dus in tegenstelling tot de zogenaamde analoge kaas, die geen kaas mag worden genoemd.’

Het concern beraadt zich nog om de consument specifieker over de kaas in de Cheeseburger te informeren.

Lees ook:
‘AH-pizza’s bevatten 100 procent kaas’ (27 augustus 2008)
AH en Coop verkopen nepkaas in maaltijden (27 augustus 2008)
McDonald’s zet mes in cheeseburger (11 augustus 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over kaas
Alle berichten over maaltijden
Alle berichten over McDonald’s

Reageer op dit artikel