nieuws

McDonald’s-leverancier streng voor suppliers

Industrienieuws

GÜNZBURG – Rundvleesverwerker Esca is streng voor zijn leveranciers. Wie te veel fouten maakt, ligt er voor vier weken uit. Esca levert alle hamburgers voor McDonald’s in Nederland.

McDonald’s-leverancier streng voor suppliers

GÜNZBURG – Rundvleesverwerker Esca is streng voor zijn leveranciers. Wie te veel fouten maakt, ligt er voor vier weken uit. Esca levert alle hamburgers voor McDonald’s in Nederland.

Dat staat in een bedrijfsreportage in vakblad Meat & Meal van 6 juni. Vrijwel de gehele productie van Esca gaat naar McDonald’s.

Esca hanteert een supplier monitoring systeem met drie categorieën. Het systeem bestaat naast de ingangscontrole en de microbiologische controle uit de audits door Esca en de audits door een onafhankelijke partij. Als er afwijkingen zijn, bijvoorbeeld in de temperatuur, leidt dat tot ‘downgrading’.

Een leverancier die in de C-categorie belandt, krijgt naast een tijdelijke leveringsverbod een aanvullende audit en moet bovendien met een actieplan aantonen, de problemen te hebben aangepakt.

Bijzonder is dat Esca een gedeelte van de productiecapaciteit bewust ongebruikt laat om eventuele problemen bij andere vleesleveranciers van McDonald’s op te kunnen vangen.

De bedrijfsreportage is te lezen in Meat & Meal van 6 juni.

Kijk ook naar onze Foto van de Maand

Lees ook:
Alle berichten over McDonald’s

Reageer op dit artikel