nieuws

Maple Leaf voor rechter gesleept: al 15 doden

Industrienieuws

TORONTO – Slachtoffers en nabestaanden van mensen die besmet zijn geraakt door listeria in vlees van de Canadese vleesverwerker Maple Leaf, slepen het bedrijf voor de rechter. Het dodental is inmiddels opgelopen tot vijftien, melden Canadese media.

Maple Leaf voor rechter gesleept: al 15 doden

TORONTO – Slachtoffers en nabestaanden van mensen die besmet zijn geraakt door listeria in vlees van de Canadese vleesverwerker Maple Leaf, slepen het bedrijf voor de rechter. Het dodental is inmiddels opgelopen tot vijftien, melden Canadese media.

In vier provincies hebben slachtoffers en nabestaanden een rechtszaak tegen het vleesbedrijf aangekondigd. Het bedrijf wordt beschuldigd van nalatigheid. ‘Er zijn talloze families verwoest door het verlies van een dierbare en er zijn mogelijk duizenden mensen ziek’, zegt het advocatenkantoor dat de rechtszaken aanspant namens de familie.

Maple Leaf riep vorige week, nadat tientallen mensen ziek werden, alle vlees terug dat sinds juni in de fabriek in Toronto was geproduceerd. Vleeswaren in voorverpakte sandwiches bleken te zijn besmet met listeria. De fabriek werd tijdelijk gesloten om compleet schoon te maken.

Meer doden
Intussen worden meer ziektegevallen en doden verwacht door de listeriabesmetting. Listeriose heeft een incubatietijd van circa drie maanden. Meer mensen kunnen dus nog besmet zijn.

Geschokt
Het Canadese vleesbureau is geschokt door de uitbraak. ‘De ergste nachtmerrie voor een vliegmaatschappij is een crash. De ergste nachtmerrie van de vleesindustrie is dat mensen ziek worden, of doodgaan door het eten van vlees’, aldus directeur Jim Laws van de Canadian Meat Council.

Kijk ook naar onze nieuwe stelling:
‘In Canada zijn twaalf mensen overleden door het eten van met listeria besmet vlees.Zoiets kan ook gemakkelijk in Nederland gebeuren.’ Stem mee

Lees ook:
Al twaalf doden door listeria-vlees Maple Leaf (25 augustus 2008)
Dode en zieken door listeria in vlees (21 augustus 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over listeria

Reageer op dit artikel