nieuws

‘Mager spek bij supers vaak te vet

Industrienieuws

HILVERSUM – De magere spekreepjes bij supermarkten bevatten vaak meer vet dan de wettelijk toegestane 20 procent. Dat concludeert het tv-programma Keuringsdienst van Waarde.

‘Mager spek bij supers vaak te vet

HILVERSUM – De magere spekreepjes bij supermarkten bevatten vaak meer vet dan de wettelijk toegestane 20 procent. Dat concludeert het tv-programma Keuringsdienst van Waarde.

Het programma onderzocht bakjes die gekocht waren bij vijf ketens. De producten bij vier daarvan bleken ruim boven de wettelijk toegestane 20 procent vet te zitten. De spekreepjes van Lidl kwamen als slechtste uit de test: met 28,4 procent.

Eén goed
Slechts één van de pakjes spek bleef onder de 20 procent. De producent van daarvan wil er geen complimenten voor en zegt dat het voor hem niet makkelijk is ‘mager’ te kunnen garanderen, melden de makers in een vooraankondiging.

Advies
Dezelfde producent heeft een advies voor mensen die niet te vet spek willen. ‘Dit zijn heel ‘natuureerlijke’ producten. Je kunt aan de buitenkant precies zien hoeveel vet erin zit. Als je het magerste wilt hebben, zoek je het magerste pakje uit.’

 

Reageer op dit artikel