nieuws

Mager gehakt supermarkt te vet

Industrienieuws

DEN HAAG – Mager gehakt in de supermarkt is veel te vet. Het magere vlees in de super is veelal twee keer zo vet als het gewone van de slager.

Dit concludeert de Consumentenbond. De bond vergeleek 140 porties mager rundergehakt van supermarktketens en slagers met elkaar.

De bond vindt dat de Warenwet andere normen moet hanteren voor het begrip ‘mager’. Nu mag gehakt het predicaat ‘mager’ dragen als er niet meer dan twintig procent vet in zit. ‘Dat is nog steeds erg vet en het magere gehakt van de supermarkt zit wat dat betreft echt op het randje’, zegt woordvoerster Juliëtte Oolders.

Volgens de bond kunnen supermarkten in hun grote slachterijen de maximale hoeveelheid vette resten die ze in het gehakt verwerken beter afmeten dan de slager. Hierdoor kunnen ze precies op de grens van het toegestane gaan zitten.

Lees ook:
Mager gehakt blijkt vaak te vet (25 nov 2005)

Reageer op dit artikel