nieuws

Lupinevarken klaar voor consumptie

Industrienieuws

GRONINGEN – Het eerste Nederlandse lupinevarken is klaar voor consumptie. Zondag kunnen op het Festival van de Gezonde Smaak in Groningen de eerste hammen worden geproefd, zo maakte chefkok en culinair innovator Marco Westmaas donderdag bekend.

Lupinevarken klaar voor consumptie

GRONINGEN – Het eerste Nederlandse lupinevarken is klaar voor consumptie. Zondag kunnen op het Festival van de Gezonde Smaak in Groningen de eerste hammen worden geproefd, zo maakte chefkok en culinair innovator Marco Westmaas donderdag bekend.

Het lupinevarken is een varken dat zich voedt met de lupineplant in plaats van geïmporteerde soja. De mest van het dier gaat weer terug naar lokale lupineakkers, waardoor er een gesloten kringloop van mineralen ontstaat, aldus directeur Rob van Haren van Kiemkracht, een van de ontwikkelaars.

 

Reageer op dit artikel