nieuws

Lucas de Pruis terug als slager

Industrienieuws

WESTERBORK – Lucas de Pruis is weer terug als slager in Westerbork. Vrijdag opent de Westerborker zijn Ambachtelijke Slagerij Lucas de Pruis in het winkelpand aan de Hoofdstraat waar voorheen drogisterij Schlecker zat.

WESTERBORK – Lucas de Pruis is weer terug als slager in Westerbork. Vrijdag opent de Westerborker zijn Ambachtelijke Slagerij Lucas de Pruis in het winkelpand aan de Hoofdstraat waar voorheen drogisterij Schlecker zat.

In 1998 sloot zijn slagerij in de toenmalige supermarkt de Golff die op dezelfde plek zat waar hij nu weer met zijn slagerij begint. Lucas was tot voor kort onder andere werkzaam als kok in het Veldstudiecentrum in Orvelte en verder exploiteerde hij enige jaren met zijn vrouw een theehuis in Orvelte, meldt De Krant van Midden Drenthe.

Toen hij hoorde dat het winkelpand vrijkwam in Westerbork sloeg de ondernemerszin toe.  Als slager in hart en nieren maakte hij direct plannen om weer een slagerij te openen en na veel voorbereidingen is het vrijdag dan zover.

Naast de verkoop van vlees, vleeswaren, kaas en tapas gaat Lucas de Pruis ook workshops geven. De slagerij is open van 8.30 tot 18.00 uur en op maandag gesloten. 

Lees ook:
Slagerij Van Merkesteijn stopt (8 mei 2008)
Slager Joost op YouTube (filmbeelden)
Slager Van Selm 90 jaar (filmbeelden)
Slager Bouma stopt na 100 jaar (film)
Slager maakt gekookte ham (film)
Ommezwaai slagers Kaldenberg (filmbeelden)
Slager Jilles op YouTube (13 maart 2009)

Kijk in ons nieuwarchief voor:

Meer filmbeelden bij slagers

 

Reageer op dit artikel