nieuws

LTO schiet rapport vleesconsumptie af

Industrienieuws

DEN HAAG – Het rapport over de gevolgen van de vlees- en zuivelconsumptie is niets meer dan een losse flodder. De manier waarop het werd ‘gelekt’ een schande.

LTO schiet rapport vleesconsumptie af

DEN HAAG – Het rapport over de gevolgen van de vlees- en zuivelconsumptie is niets meer dan een losse flodder. De manier waarop het werd ‘gelekt’ een schande.

Dat stelt voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland. Het kabinet had de regie veel beter in handen moeten houden, oordeelt hij. Maat is ook boos over de inhoud van het milieurapport: ‘We laten ons imago niet beschadigen door dit soort losse flodders.’

Het rapport, waarover Meatandmeal.nl donderdag al berichtte, is gemaakt in opdracht van minister Jacqueline Cramer (VROM) door bureau Blonk Milieu Advies uit Gouda.

Het rapport gaat in op de milieuvoordelen van verminderde vleesconsumptie. Overigens blijkt uit het rapport dat de milieuwinst helemaal niet zo groot is als mensen minder of helemaal geen vlees meer eten. Althans niet zo groot als milieuorganisaties en de Partij voor de Dieren altijd hebben doen voorkomen.

Volgens Maat mist het rapport elke nuance. ‘Het gaat over de tegenstelling tussen auto’s en veehouderij, niet over wat de wereld nodig heeft aan voedsel.’ Ook is het verhaal eenzijdig, vindt hij. Er wordt bijvoorbeeld niet geschreven dat de Nederlandse vleessector heel efficiënt produceert.

Download het rapport hier

Lees ook het weblog ‘Ik eet geen vlees meer’ van redacteur Caroline van der Plas die in januari een maand zonder vlees leefde.

Stem ook mee met onze nieuwe stelling:
"Alle aandacht voor de negatieve gevolgen van vlees eten, het afgelopen jaar, zal tijdens de feestdagen merkbaar worden. De kerstdis wordt duurzaam"
Klik hier om te stemmen

Lees ook:
Geen vlees meer wordt economische ramp (30 oktober 2008)
Meatless minst vervuilende eiwit (30 oktober 2008)
‘Vegetariër helpt klimaat niet echt’ (30 oktober 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over minder vlees

Reageer op dit artikel