nieuws

Lot ritueel slachten nog ongewis

Industrienieuws

DEN HAAG – Het verbod op ritueel slachten is nog lang niet zeker. De VVD-fractie in de Eerste Kamer zal tegen het wetsvoorstel stemmen. De PvdA is nu aan zet.

Lot ritueel slachten nog ongewis

DEN HAAG – Het verbod op ritueel slachten is nog lang niet zeker. De VVD-fractie in de Eerste Kamer zal tegen het wetsvoorstel stemmen. De PvdA is nu aan zet.

Dat zal niet zonder slag of stoot gaan, zo meldt de Volkskrant. Om een meerderheid te krijgen, is de steun van de 14-koppige PvdA onontbeerlijk. Maar dat is een partij die juist diep verdeeld is over dit thema.

In de Tweede Kamer haakten drie Kamerleden af (de rest van de fractie stemde voor het verbod) en de PvdA-ledenraad stemde tegen het voornemen om het verbod te steunen. Ook in het land gaven diverse PvdA-prominenten aan niet voor een verbod te zijn op ritueel slachten.

Op 28 juni ging de Tweede Kamer met een grote meerderheid akkoord met het wetsvoorstel van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. De Eerste Kamer moet zich nog uitlaten over de kwestie die veel stof doet opwaaien.

Begin december wordt de stemming verwacht.

Lees alles over ritueel slachten
 

Reageer op dit artikel