nieuws

‘Loonsverhoging vleesmanager gelijk aan productie

Industrienieuws

ZOETERMEER – Hoger personeel in de vleeswarenindustrie dat niet volgens de cao wordt betaald, mag geen grotere loonsverhoging krijgen dan het productiepersoneel. Dat beveelt de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie aan. De VNV bereikte deze week een akkoord met de bonden voor een nieuwe cao.

‘Loonsverhoging vleesmanager gelijk aan productie

ZOETERMEER – Hoger personeel in de vleeswarenindustrie dat niet volgens de cao wordt betaald, mag geen grotere loonsverhoging krijgen dan het productiepersoneel. Dat beveelt de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie aan. De VNV bereikte deze week een akkoord met de bonden voor een nieuwe cao.

De nieuwe cao heeft een looptijd van een jaar en loopt van 1 april 2009 tot 1 april 2010. Per 1 juli wordt het loon met één procent verhoogd.

Tevens ontvangt het personeel een eenmalige uitkering van 0,25 % van het werkelijke loon als eenmalige tegemoetkoming in de stijging van het werknemersdeel van de pensioenpremie. Op 1 januari 2010 volgt weer een loonsverhoging van een half procent.

Voor personeel in vaste dienst geldt met ingang van de nieuwe cao een minimum uurloon van tien euro.

Werken op zaterdag
In de cao wordt een regeling opgenomen, die bedrijven de mogelijkheid biedt om op decentraal niveau afspraken te maken met werknemersorganisaties over het (verplicht) werken op zaterdag.

Hierbij kunnen specifieke afspraken worden gemaakt over de toeslag, de frequentie en de aard van de te verrichten werkzaamheden. De OR van de bedrijven die hiervan gebruik willen maken heeft het recht (conform WOR) om een onderzoek te vragen naar het nut en de noodzaak van het werken op zaterdag.

Lees ook:
Vlees(waren)sector staakt volgende week (18 juni 2009)
Jos Goebbels nieuwe COV- en VNV-voorzitter
 (20 februari 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over de VNV
Alle berichten over cao’s

 

Reageer op dit artikel