nieuws

Leeuwenvlees leidt tot protesten

Industrienieuws

PHOENIX – Een restaurant in de Amerikaanse staat Arizona heeft een bijzondere stunt bedacht tijdens het WK. Om het unieke Zuid-Afrikagevoel over te brengen, staat daar nu een leeuwenburger op het menu. Het leidt tot protesten.

Leeuwenvlees leidt tot protesten

PHOENIX – Een restaurant in de Amerikaanse staat Arizona heeft een bijzondere stunt bedacht tijdens het WK. Om het unieke Zuid-Afrikagevoel over te brengen, staat daar nu een leeuwenburger op het menu. Het leidt tot protesten.

De leeuwenburger is zo’n vijftien keer besteld. Hij wordt geserveerd met friet en een geroosterde maïskolf. Dat niet iedereen enthousiast is, mag blijken uit het feit dat de restaurantuitbater meer dan 150 mails met doodsbedreigingen heeft gekregen. Dat meldt de krant The Arizona Republic.

Het is in de VS niet verboden om leeuwenvlees te eten. De dieren die het vlees moeten leveren worden gekweekt in een speciale diervriendelijke farm in de Midwest, goedgekeurd door het Amerikaanse Ministerie van Landbouw. Het ministerie noemt het eten van leeuwenvlees ongewoon.

Lees ook:
Tijgervlees uit legbatterijen (12 maart 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over protesten

 

Reageer op dit artikel