nieuws

Lamsvleesproductie Verenigd Koninkrijk ongeëvenaard

Industrienieuws

LONDEN – Het Verenigd Koninkrijk is nog steeds de Europese nummer 1 wat betreft lamsvlees. Met een productie van 280.861 (ton) het afgelopen jaar laat het Koninkrijk de Europese concurrenten ver achter zich.

Lamsvleesproductie Verenigd Koninkrijk ongeëvenaard

LONDEN – Het Verenigd Koninkrijk is nog steeds de Europese nummer 1 wat betreft lamsvlees. Met een productie van 280.861 (ton) het afgelopen jaar laat het Koninkrijk de Europese concurrenten ver achter zich.

De productie en export van Brits lams- en schapenvlees heeft de afgelopen 20 jaar een aantal ups en downs gehad. Maar is gelukkig alweer een tijd stabiel en betrouwbaar, laat Eblex weten. De Engelse schapen worden gefokt in een grasrijke omgeving, waardoor het vlees boordevol vitamine E en Omega-3 bezit.

Door de kaasproductie in Zuid-Europa en andere agrarische sectoren blijft de schapenindustrie de laagste profitabele sector in de EU. De schapenindustrie heeft te maken met hogere prijzen, consumenten hebben weinig kennis van het bereiden van het lamsvlees en consumeren het minder dan elk ander vlees (maar 7% van de totale vleesafname is lamsvlees). Ook heeft het vlees hinder van de economische moeilijkheden in Zuid-Europa, waardoor de consumptie sterk vermindert.
 

Reageer op dit artikel