nieuws

‘Kritiek op EFSA niet terecht

Industrienieuws

LEIDSCHENDAM – Bart Sangster, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van EFSA, verwerpt de kritiek dat EFSA te traag is bij het behandelen van gezondheidsclaims.

‘Kritiek op EFSA niet terecht

LEIDSCHENDAM – Bart Sangster, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van EFSA, verwerpt de kritiek dat EFSA te traag is bij het behandelen van gezondheidsclaims.

‘We kunnen niet sneller denken’, zegt Sangster in vakblad Elsevier Voedingsmiddelen Industrie van 18 april. ‘De druk op EFSA is gigantisch. Vanuit Brussel komt regelmatig nieuwe wet- en regelegeving. Daarnaast vallen in Parma elke dag vragen en dossiers op de mat. Dit betekent dat er veel wordt gevraagd van de expertpanels en de werkgroepen die hieronder vallen.’

Hij stelt dat de leden van de panels vrijwilligers zijn.  ‘Sommige politici en media moeten zich realiseren dat ze te maken hebben met een organisatie die het doet voor het algemeen goed. Zeker als deze kritiek hun persoonlijke integriteit betreft, gaat het me echt te ver.’

Lees ook:
EFSA: kloonvlees is veilig (14 januari 2008)

Zie ook:
Dossier voedings- en gezondheidsclaims

Reageer op dit artikel