nieuws

Krimp in vleesproductie VS

Industrienieuws

HAARLEM – De productie van vlees in de Verenigde Staten zal tot aan medio 2012 met bijna 5% afnemen. Dat is de verwachting van analisten van Rabobank Food and Agribusiness Research.

Krimp in vleesproductie VS

HAARLEM – De productie van vlees in de Verenigde Staten zal tot aan medio 2012 met bijna 5% afnemen. Dat is de verwachting van analisten van Rabobank Food and Agribusiness Research.

Door de extreme droogte in het zuiden en zuidwesten van de Verenigde Staten is de rundveestapel in deze regio’s behoorlijk ingekrompen, meldt Food Holland. Daarnaast worden in de vleeskuikensector zeer slechte economische resultaten geboekt. Dat heeft tot gevolg dat de productie wordt ingekrompen.

In de varkenshouderij zijn de resultaten stabiel, maar er wordt ook daar rekening gehouden met een krimp van de productie, vanwege een krap aanbod van maïs voor varkensvoer. Er worden al wat meer zeugen geslacht dan gebruikelijk.

 

Reageer op dit artikel