nieuws

‘Koffie met lijkenlucht’ nabij Esbro

Industrienieuws

DOETINCHEM – Omwonenden van kippenslachter Esbro in Doetinchem zijn boos op onderzoeker Frank du Buy. ‘Kom eens koffie drinken, maar dan drinkt u wel koffie met lijkenlucht.

‘Koffie met lijkenlucht’ nabij Esbro

DOETINCHEM – Omwonenden van kippenslachter Esbro in Doetinchem zijn boos op onderzoeker Frank du Buy. ‘Kom eens koffie drinken, maar dan drinkt u wel koffie met lijkenlucht.’

Zij stellen dat de onderzoeker geen veldonderzoek heeft verricht en de kippenslachterij waarschijnlijk nooit van dichtbij heeft gezien.

Voldoet aan normen
Volgens De Buy heeft Esbro alle mogelijke maatregelen getroffen, waaronder het plaatsen van een hogere schoorsteen, zodat het bedrijf aan de normen voldoet.

Hij maakte de resultaten van zijn onderzoek voor de gemeente bekend tijdens een informatieavond voor de buurt.

Elke dag stank
‘Wat een onzin’, ‘u verricht zeker metingen op zaterdag’ en ‘u verkondigt theorie, wij ervaren de stank elke dag’, waren enkele uitspraken van buurtbewoners, zo tekent De Gelderlander op.

‘Vroeger kwam er nog wel eens een ambtenaar ruiken als je klaagde’, verkondigde een omwonende. ‘Laat de gemeente eens een ploeg langs sturen, zodat conclusies niet worden gebaseerd op cijfers maar op ervaringen’, zei een ander.

Extra onderzoek
Wethouder Loes van der Meijs zegde toe een extra onderzoek naar de overlast te laten verrichten. Ook krijgen de omwonenden een maand langer de tijd om bezwaarschriften in te dienen tegen de afgegeven milieuvergunning.

Lees ook:
Oplossing overlast Esbro ver weg (27 januari 2008)
Imago kippenslachters niet best (30 oktober 2007) (30 oktober 2007)
Doetinchem is slachter Esbro beu (29 juni 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over stank
Alle berichten over kippenslachter

Reageer op dit artikel