nieuws

KNS lanceert nieuwe Hygiënecode

Industrienieuws

UTRECHT – Voorzitter Ad Bergwerff (r) van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) nam tijdens een KNS-ledenbijeenkomst in boerderij Mereveld in Utrecht maandag het eerste exemplaar in ontvangst van de nieuwe Hygiënecode voor het Slagersbedrijf.

KNS lanceert nieuwe Hygiënecode

UTRECHT – Voorzitter Ad Bergwerff (r) van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) nam tijdens een KNS-ledenbijeenkomst in boerderij Mereveld in Utrecht maandag het eerste exemplaar in ontvangst van de nieuwe Hygiënecode voor het Slagersbedrijf.

Alle slagers in Nederland zijn verplicht om uiterlijk 1 juni 2011 met deze nieuwe code werken. Deze hygiënecode is bedoeld voor slagerijen en andere vleesverkooppunten zoals boerderijverkoop en ambulante handel, inclusief kleine slachterijen en EG-erkende slagerbedrijven. 

Vervallen
Met de introductie van de Hygiënecode voor het Slagersbedrijf 2010 vervallen alle vorige codes en bestaat er nog maar een code die door de hele branche gebruikt moet worden. De nieuwe Hygiënecode voor het Slagersbedrijf is eenvoudiger in gebruik dan eerdere versies, de KNS komt hiermee tegemoet aan de wens van slagers om processen te vereenvoudigen. Met toepassing van de code is de slager in staat de voedselveiligheid van de te verkopen producten te borgen.

KNS-leden krijgen de nieuwe Hygiënecode voor het Slagersbedrijf 2010 gratis aangeboden als onderdeel van het KNS-lidmaatschap. Niet-leden kunnen de hygiënecode vanaf 15 januari tegen betaling van € 65 exclusief btw bestellen via www.knsnet.nl. Behalve maandagavond organiseerde de KNS ook gisteravond (SVO Zwolle) en vanavond (SVO Best) voorlichtingsbijeenkomsten voor de slager.

Veel meer over de Hygiënecode in het februarinummer van Vleesmagazine.

Lees ook:
KNS lanceert Nieuwe  Hygiënecode voor het Slagersbedrijf (30 november 2010)
PPE presenteert aangepaste Hygiënecode (10 juli 2009)
Nieuwe Hygiënecode Kalverslachterij (30 juli 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over Hygiënecode

 

 

Reageer op dit artikel