nieuws

‘Kippensector Brazilië haalt China in

Industrienieuws

DOETINCHEM – Brazilië haalt tegen het einde van 2008 China in als tweede producent van kip wereldwijd. Dat heeft de voorzitter van de organisatie voor de producenten en exporteurs van kip gezegd, zo meldt de website World Poultry.

‘Kippensector Brazilië haalt China in

DOETINCHEM – Brazilië haalt tegen het einde van 2008 China in als tweede producent van kip wereldwijd. Dat heeft de voorzitter van de organisatie voor de producenten en exporteurs van kip gezegd, zo meldt de website World Poultry.

Volgens Francisco Turra van de Associação Brasileira dos Produtores e Exportadores de Frangos (ABEF) stagneert de Chinese productie, terwijl de Braziliaanse sector erin slaagt de activiteiten uit te breiden.

Brazilië verwacht 800.000 ton kippenvlees meer te exporteren dan in 2007.

De grootste kipproducent ter wereld is de Verenigde Staten.

Lees ook:
Brazilië slacht minder rund, maar casht meer (3 juli 2008)
Meer vlees uit Zuid-Amerika naar EU (1 juli 2008)
Expansie Braziliaanse vleesconcerns (24 juni 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Brazilië
 

Reageer op dit artikel