nieuws

Kip met spuug en urine kost KFC 40 mille

Industrienieuws

OMAHA – Kentucky Fried Chicken moet een Amerikaanse politieman en zijn zoontjes 40.000 dollar schadevergoeding betalen. Een medewerker van de kippenvleesketen in Nebraska had over de bestelling van de agent gespuugd en geürineerd.

Kip met spuug en urine kost KFC 40 mille

OMAHA – Kentucky Fried Chicken moet een Amerikaanse politieman en zijn zoontjes 40.000 dollar schadevergoeding betalen. Een medewerker van de kippenvleesketen in Nebraska had over de bestelling van de agent gespuugd en geürineerd.

Agent Keith Andrew en zijn zoontjes van 4 en 7 aten én werden ziek van het voedsel. Ernstig zelfs, want zijn jongste zoontje moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Hij had te kampen met buikgriep en verschijnselen van uitdroging, meldt persbureau Associated Press.

Nalatig
De rechtbank oordeelde dat het restaurant nalatig is geweest. KFC zou niet hebben ingegrepen terwijl het management volgens verschillende medewerkers wél op de hoogte was van de ‘voorkeursbehandeling voor agenten’.

Collega’s van de dader hadden nog gezien hoe hij het eten van de agent had bewerkt. Maar de gewaarschuwde leiding deed er niets aan.

Beroep
Een woordvoerder van KFC is het daar echter niet mee eens. Hij zegt dat het bedrijf in beroep gaat tegen de uitspraak. Volgens hem omdat de dader, Casey Diedrich, alleen handelde. Diedrich werd al eens beboet, maar moet volgens KFC ook de schadevergoeding ophoesten.

Lees ook:
Man sprayt urine over vlees in supers (19 mei 2008)
‘Tyson martelt kippen’ (+ filmpje) (21 januari 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over KFC

Reageer op dit artikel