nieuws

Keurslager Mourik heeft Lekkerste Gehaktvariant

Industrienieuws

AMSTERDAM – Keurslager Mourik uit Krimpen aan den IJssel heeft de eerste prijs gewonnen in de verkiezing Lekkerste Gehaktvariant 2010 met ‘Het IJsselsteentje’.

Keurslager Mourik heeft Lekkerste Gehaktvariant

AMSTERDAM – Keurslager Mourik uit Krimpen aan den IJssel heeft de eerste prijs gewonnen in de verkiezing Lekkerste Gehaktvariant 2010 met ‘Het IJsselsteentje’.

Dat werd gistermiddag bekendgemaakt in de Amsterdamse Borchlandhal, aan het begin van de tweede dag van de VAS-beurs. De keuze van de jury viel op dit product omdat het naar verwachting goed aanslaat bij consumenten. ‘Een product met smaak en makkelijk thuis te bereiden om een onderdeel van de avondmaaltijd te vormen. Deze gehaktburger kent een smakelijke en pittige vulling van rijst.’

Keurslager Antoine en Tessa van Baars scoorde de tweede plaats met het Winterrolletje. Behalve gehakt bevat het rolletje ook frisse zuurkool en rookworst en past uitstekend bij winterse kost.

Vorig jaar won zijn gehaktdonut, dit jaar leidde de gehakttompouce van Roy Dijkstra uit Naarden tot de derde plaats. ‘Een plaatje voor het oog, met name zeer geschikt voor bij de borrel’, zo oordeelde de jury. Chef-kok Ron Blaauw gaf aan vereerd te zijn deze slagers, ambachtsmensen in hart en nieren, te vereren met een oorkonde of zelfs een eerste prijs. Enige verwantschap tussen de deelnemers en Ron is wel aanwezig, recentelijk maakte hij zijn ideale recept voor een lekkere bal gehakt bekend in tv-programma Sterrenchef.
 

Reageer op dit artikel