nieuws

Karbonaadje nekt topzwemmer

Industrienieuws

PEKING – Een karbonaadje is de olympische topzwemmer Ouyang Kunpeng fataal geworden. De zwemmer werd onlangs voor het leven geschorst omdat hij bij een dopingtest Clenbuterol in het bloed bleek te hebben.

Karbonaadje nekt topzwemmer

PEKING – Een karbonaadje is de olympische topzwemmer Ouyang Kunpeng fataal geworden. De zwemmer werd onlangs  voor het leven geschorst omdat hij bij een dopingtest Clenbuterol in het bloed bleek te hebben.

Kunpeng stelt dat hij vlak voor de test een barbecue had bijgewoond en daar vermoedelijk met steroïden ingespoten vlees heeft gegeten.

Op veel Chinese vleesbedrijven worden dieren veelvuldig bewerkt met hormonen en allerlei andere verboden middelen. Het vlees dat de Olympiërs in het Olympisch dorp te eten krijgen, komt echter van streng gecontroleerde (vlees)bedrijven, benadrukt het Chinees Olympisch Comité.

Chinese atleten die in voorbereiding zijn op de Olympische Spelen, kunnen elke dag worden gecontroleerd op doping. Wie wordt betrapt, wordt levenslang geschorst.

Lees ook:
Piet Laan maakt Olympische bitterbal (1 juli 2008)
De Heus levert Olympiërs veilig vlees (13 april 2008)
Olympische sporters: pas op voor monsterkip
 (14 februari 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over de Olympische Spelen

Reageer op dit artikel