nieuws

‘Kanker-hotdog’ zorgt voor ophef in VS (filmpje)

Industrienieuws

WASHINGTON – Grote ophef in Amerika nu een pro-vegetarische organisatie een bom legt onder de consumptie van hotdogs, door kinderen in een televisiespot te laten zeggen dat ze er kanker van hebben gekregen.

‘Kanker-hotdog’ zorgt voor ophef in VS (filmpje)
Archief Vleesmagazine

WASHINGTON – Grote ophef in Amerika nu een pro-vegetarische organisatie een bom legt onder de consumptie van hotdogs, door kinderen in een televisiespot te laten zeggen dat ze er kanker van hebben gekregen.

De organisatie Cancer Project zendt de tv-spot deze maand uit. Een van de kinderen zegt bijvoorbeeld: ‘Ik dacht dat ik het eeuwige leven had, maar ik was verbijsterd toen mijn dokter me vertelde dat ik kanker in een laat stadium heb’.

Schoolmenu
Cancer Project wil met de reclame bewerkstelligen dat hotdogs en worstjes verdwijnen van het schoolmenu, omdat de consumptie ervan het risico op kanker zouden vergroten.

Woede
Dat de drie kinderen die meespelen in de spot, geen van allen kanker blijken te hebben, heeft de woede over de aanval op een van Amerika’s grootste iconen, nog verder aangewakkerd. Amerikanen spenderen jaarlijks 1,25 miljard euro aan hotdogs en worstjes. Een trip naar een honkbalwedstrijd zónder hotdog is bijvoorbeeld ondenkbaar.

Volwassenen
De National Hot Dog & Sausage Council is ziedend over de spot. Ook omdat Cancer Project, heeft erkend zich bij het maken van de tv-spot, gebaseerd te hebben op studies over voeding en kanker bij volwassenen.

Medici
Medici zijn minder negatief over de reclame. ‘Kanker kan zich namelijk al in een vroeg stadium ontwikkelen. Wat is er mis mee om onze slechte eetgewoonten gezonder te maken?’  Anderen menen dat het niet erg is om af en toe een hotdog te eten.


Kijk hier om het filmpje te bekijken

Lees ook:
Amerikaan eet 66 hotdogs in 12 minuten (6 juli 2007)
Nieuw wereldrecord hotdog-eten
(6 juni 2007)
Voorverpakte hotdogs mogelijk kankerverwekkend
 (16 augustus 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over hotdogs
Alle berichten over kanker

Reageer op dit artikel