nieuws

Kalkoenvlees helpt tegen ADHD

Industrienieuws

EINDHOVEN – Kalkoenvlees kan kinderen met ADHD helpen rustiger te worden. Dat blijkt uit een onderzoek van drs. Lidy Pelsser van het ADHD Research Centrum in Eindhoven.

Kalkoenvlees helpt tegen ADHD

EINDHOVEN – Kalkoenvlees kan kinderen met ADHD helpen rustiger te worden. Dat blijkt uit een onderzoek van drs. Lidy Pelsser van het ADHD Research Centrum in Eindhoven.

Zij stelt dat ADHD een uiting kan zijn van een allergie. Zij zette kinderen met de aandoening vijf weken lang op een speciaal dieet van onder meer kalkoen, rijst, groenten, brood, fruit, sap, water en bepaald snoepgoed en tussendoortjes.

Levenslang
De ADHD-ers waarbij dit dieet werkt, zijn niet gedoemd om dit beperkte dieet levenslang te volgen. ‘Bij die kinderen gaan we vervolgens uitzoeken op welke voedingsmiddelen ze reageren. Als het gedrag goed blijft, mogen ze het betreffende voedingsmiddel blijven eten’, aldus Pelsser.

Suiker
Gemiddeld blijken vijf verschillende voedingsmiddelen de boosdoeners. En bij ieder kind zijn dat andere. Frappant genoeg gaat het niet mis bij suiker en kleurstoffen, zoals misschien veel mensen denken. Pelsser: `Bij de een gaat het bijvoorbeeld om druiven, ei, zuivel, pindakaas en tomaten, bij een ander om vanille, smaakversterkers en vis.’

Lees ook:
Junkfood maakt ‘gek’ en agressief (29 januari 2007)
Transvetten maken baby houterig
(17 augustus 2007)
Visolie mogelijk effectief tegen ADHD
 (21 juni 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over kinderen en voeding

Reageer op dit artikel