nieuws

Kalfsvlees Ecofields in saucijzenbroodje

Industrienieuws

BENNEKOM – Banketbakkerij Mekking heeft een saucijzenbroodje ontwikkeld in samenwerking met de biologische kalverhouderij Ecofields in Wekerom. Mekking heeft het gehakt van de kalveren verwerkt in zijn nieuwe broodje.

Kalfsvlees Ecofields in saucijzenbroodje

BENNEKOM – Banketbakkerij Mekking heeft een saucijzenbroodje ontwikkeld in samenwerking met de biologische kalverhouderij Ecofields in Wekerom. Mekking heeft het gehakt van de kalveren verwerkt in zijn nieuwe broodje.

Joost Mekking wil het saucijzenbroodje nog verder ontwikkelen waarbij hij het zoutgehalte en de hoeveelheid boter en vet wil reduceren. Mekking speelt hiermee in op de vraag naar minder vette producten. Het broodje is inmiddels te koop in de bakkerij.

Het bestuur van Regio Food Valley heeft de saucijzenbroodjes mogen voorproeven. Eerder ontwikkelde Mekking het Food Valley koekje samen met een stagiair van Rijn IJssel Vakschool Wageningen.
 

Reageer op dit artikel