nieuws

Jumbo start met World of Beef

Industrienieuws

SCHIJNDEL – Jumbo Supermarkten begint donderdag met een nieuw, ambachtelijk slagerijconcept onder de naam: ‘World of Beef’. Hierbij wordt vlees voor de klant bereid, terwijl deze winkelt.

Jumbo start met World of Beef

SCHIJNDEL – Jumbo Supermarkten begint donderdag met een nieuw, ambachtelijk slagerijconcept onder de naam: ‘World of Beef’. Hierbij wordt vlees voor de klant bereid, terwijl deze winkelt.

Het assortiment bestaat onder meer uit Iers rundvlees. Het vlees hangt in rijpingskasten in de slagerij en een vakslager zorgt voor een ambachtelijke bereiding en snijdt het vlees vers.

Primeur
Daarnaast voorziet het concept in grootverpakkingen voor de horeca. Het Jumbo filiaal in het Brabantse Schijndel heeft de primeur van ‘World of Beef’.
Het vlees en de vleesgerechten die van de speciale grill of uit de stoofpot komen, worden in kleine, ovenvast schalen verpakt zodat de klant het thuis alleen nog maar hoeft op te warmen.

Iers
Al het rundvlees, met uitzondering van het budgetassortiment, komt uit Ierland. Klanten kunnen ook kiezen uit andere producten van het vleesassortiment zoals varkensvlees, wild, diervriendelijk vlees en vleesvervangers.

Bestelmethode
Bij ‘World of Beef’ kunnen klanten een bestellijst invullen en ondertussen verder winkelen, terwijl de slager werkt aan de bestelling. Zodra deze klaar is, wordt de klant omgeroepen. Jumbo is de eerste Nederlandse supermarktketen die via deze bestelmethode werkt.

Horeca
Nieuw is dat Jumbo zich met dit concept niet alleen richt op de consument maar ook op grootverbruikers, zoals de horeca. Een groot deel van het assortiment zal vacuüm en in grootverbruikverpakking worden aangeboden.

Het concept startte eerder al in Enschede, maar Jumbo heeft een en ander nu geoptimaliseerd en er de naam ‘World of Beef’ gegeven.

Lees ook:
Jumbo bombardeert vlees tot speerpunt (5 juni 2008)
Jumbo wil stoppen met ‘gecastreerd vlees’
 (28 maart 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Jumbo

Reageer op dit artikel