nieuws

Jos Ramekers stapt op

Industrienieuws

ZOETERMEER – Jos Ramekers stapt op als voorzitter van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren. Hij wil ruimte geven aan andersdenkenden.

Jos Ramekers stapt op

ZOETERMEER – Jos Ramekers stapt op als voorzitter van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren. Hij wil ruimte geven aan andersdenkenden.

Ramekers heeft zijn vertrek, per september aanstaande, woensdagmiddag bekendgemaakt. Eigenlijk zou hij nog tot en met 2009 voorzitter zijn van de productschappen.

Formeel stelt Ramekers ‘na rijp beraad gehoor te willen geven aan de kennelijke behoefte van enkele dragende organisaties om ruimte te maken voor verdere inhoudelijke en bestuurlijke vernieuwing.’

Kritiek
In januari uitten Vion en LTO, twee belangrijke dragende organisaties binnen het PVV, kritiek op Ramekers. Zij vonden dat hij zich als voorzitter te veel mengde in de belangenbehartiging rond dierenwelzijn, Europees landbouwbeleid en de WTO-onderhandelingen.

‘Ook moet het PVV zich beperken bij externe communicatie. Dit soort taken horen meer thuis bij private partijen’, stelden de organisaties toen.

Eerder zei Ramekers in het vakblad Meat & Meal dat LTO en Vion juist te weinig naar buiten treden rond dierenwelzijn. ‘De PVV zou veel meer moeten doen tegen de anti-vleeslobby.’

Mede door dit verschil in inzichten wilden LTO en Vion eind vorig jaar een herbenoeming van Ramekers tot PVV-voorzitter tegenhouden.

Wat vindt u van (de achtergronden van) het besluit van Jos Ramekers om vroegtijdig op te stappen? Reageer

Stem ook mee met onze nieuwe stelling:
‘Het is een goede zaak dat Jos Ramekers opstapt’. Stem hier

Lees hier het weblog dat Jos Ramekers voor Meatandmeal.nl bijhield over zijn reis naar China

Lees ook:
Jos Ramekers: ‘opstappen komt ongelegen’ (6 maart 2008)
NVV boos over vertrek Jos Ramekers (6 maart 2008)
Ook Dé van de Riet weg bij PVE (5 maart 2008)
Vion: PVV moet activiteiten minderen (16 januari 2008)
Ramekers’ handen jeuken (1 februari 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Jos Ramekers

Reageer op dit artikel