nieuws

Jos Ramekers blijft voorzitter PPE

Industrienieuws

BARNEVELD – Jos Ramekers is bereid aan te blijven als parttime voorzitter van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).

Jos Ramekers blijft voorzitter PPE

BARNEVELD – Jos Ramekers is bereid aan te blijven als parttime voorzitter van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).

Het PPE-bestuur heeft donderdagochtend 12 juni in haar openbare vergadering een dringend beroep gedaan op Ramekers om aan te blijven als voorzitter. Ramekers is daar nu toe bereid.

Dat maakt dat hij bij het PPE de resterende zittingsperiode tot eind 2009 zal afmaken. Over de situatie vanaf 2010 heeft hij nog geen besluit genomen.

De dragende organisaties van het PPE zijn na beraad van mening dat Jos Ramekers onverminderd prima past in het PPE-profiel. ‘Weer op volle kracht vooruit’, reageerde Ramekers na de vergadering.

Deze nieuwe constructie verklaart waarom Ramekers zijn ontslag van de productschappen Pluimvee en Eieren en van Vee en Vlees (PVV) wel had aangekondigd, maar nog steeds niet officieel had ingediend.

Wél nieuwe PVV-voorzitter
Voor het PVV wordt wel een nieuwe voorzitter gezocht. In het bestuur van dit productschap hebben dragende organisaties als LTO en COV namelijk bezwaar tegen een voortzetting van het voorzitterschap van Ramekers. Dat was ook de reden dat hij zijn vertrek aankondigde.

Jan Wolleswinkel, voorzitter pluimveehoudersorganisatie NOP en vicevoorzitter van het productschap, vindt dat er voor Ramekers en de nieuwe PVV-voorzitter een praktische vorm van samenwerking gevonden zal moeten worden.

Lees ook:
Bonden witheet over handhaven Ramekers (13 juni 2008)
Ramekers blijft wellicht PPE-voorzitter (12 juni 2008)
Jos Ramekers stapt op (5 maart 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Ramekers

Reageer op dit artikel