nieuws

Jan Joosten wint posterwedstrijd Nacht van het Ambacht

Industrienieuws

AMSTERDAM – Tijdens de Nacht van het Ambacht in Amsterdam won slager Jan Joosten uit Barneveld zaterdagavond een posterwedstrijd.

Jan Joosten wint posterwedstrijd Nacht van het Ambacht

AMSTERDAM – Tijdens de Nacht van het Ambacht in Amsterdam won slager Jan Joosten uit Barneveld zaterdagavond een posterwedstrijd.

Het HBA startte in juli de campagne ‘Ieder z’n Vak’ om aandacht te vragen voor het dreigende tekort van ambachtsmensen. Tot 2020 zijn er nog minimaal 250.000 nieuwe vakmensen nodig om de ambachtseconomie draaiende te houden. Eén van de onderdelen van de campagne was een posterwedstrijd met echte ambachtsmensen. Vanuit verschillende ambachten werden posters ingezonden met daarop vakmensen die hun beroep promoten. Het publiek kon op de website www.iederzijnvak.org stemmen op haar favoriet. Uit de inzendingen werd een jurywinnaar gekozen en kwam ook een publiekswinnaar uit de bus.

De poster van Keurslager Jan Joosten uit Barneveld kreeg de meeste stemmen van het publiek. Met zijn ontwerp won hij daarmee de publieksprijs van de posterwedstrijd, die eveneens tijdens de Nacht van het Ambacht werd uitgereikt door Minister Kamp samen met Elrie Bakker, voorzitter van het HBA.

Klanten onder druk

Slager Jan Joosten voelt zich erg betrokken bij de campagne voor de ambachtseconomie: ‘In de campagne spelen de vakmensen de hoofdrol. Dat is belangrijk want niemand kan zo duidelijk laten zien dat we trots moeten zijn op ons vak als de ambachtsmensen zelf.’ Joosten was blij met de prijs maar ook niet helemaal verrast: ‘Ik heb mijn klanten onder druk gezet, ze mochten de winkel niet meer uit voordat ze op mij hadden gestemd’.

Ingrid Cordes en Sylva Kilian van GlasXtra wonnen de juryprijs. Op hun poster staan de beide ambachtelijke glasbewerkers uit Emmeloord centraal, samen met hun zelfbedachte slogan ‘zonder mij geen spiegelbeeld’. De jury prees de slogan en het originele beeldontwerp van de inzending. In totaal deden tientallen vakmensen mee aan de posterwedstrijd. De poster van Ingrid en Sylvia wordt vanaf volgende week ingezet als abri en straatposter als onderdeel van de ‘Ieder z’n vak’ campagne.

Klik hier voor de poster van Jan Joosten

Reageer op dit artikel