nieuws

Jan Blokzijl wil ‘Mister Windau’ worden

Industrienieuws

MARKELO – Het Duitse vleesbedrijf Windau wil voet aan de grond krijgen in Nederland. Jan Blokzijl, geen onbekende in de vleeswereld, wordt de spil in de onderneming uit Harsewinkel. Het doel: 10 miljoen euro omzet in Nederland binnen nu en 2 jaar.

MARKELO – Het Duitse vleesbedrijf Windau wil voet aan de grond krijgen in Nederland. Jan Blokzijl, geen onbekende in de vleeswereld, wordt de spil in de onderneming uit Harsewinkel. Het doel: 10 miljoen euro omzet in Nederland binnen nu en 2 jaar.

Om onduidelijke redenen heeft Windau, dat in het Duitse Harsewinkel worst- en hamspecialiteiten op een hoog kwaliteitsniveau produceert, nog nooit een poging gedaan om in Nederland, België en Luxemburg voet aan de grond te krijgen. Waarschijnlijk omdat het domweg te druk was met de binnenlandse markt en de verkoop aan andere Europese landen.

In de ervaren Jan Blokzijl uit Markelo heeft het Duitse miljoenenbedrijf de man gevonden die daar verandering in moet gaan brengen.
 

Een interview met Jan Blokzijl in Vleesmagazine van oktober, dat vandaag verschijnt.

Reageer op dit artikel