nieuws

Jack van Messel kruist degens met Thieme

Industrienieuws

AMSTERDAM – Vleesimporteur Jack van Messel en Marianne Thieme kruisen aanstaande zondag de degens in Amsterdam.

Jack van Messel kruist degens met Thieme

AMSTERDAM – Vleesimporteur Jack van Messel en Marianne Thieme kruisen aanstaande zondag de degens in Amsterdam.

In de Rode Hoed in Amsterdam wordt tijdens een debat, georganiseerd door de Volkskrant, gediscussieerd over de positie van vlees en vleesconsumptie, in relatie tot dierenwelzijn en milieu.

Van Messel is in de vleessector bekend als importeur van Zuid-Amerikaans rundvlees. Hij zegt het op een aantal punten best eens te zijn met Thieme, maar de wijze waarop zij haar boodschap verkondigt vindt hij niet juist.

Navelstaren
‘Ik wil het zondag met haar bijvoorbeeld hebben over de toenemende vleesconsumptie in de wereld’, aldus Van Messel tegen Meatandmeal.nl. ‘Stel dat ze hier straks vijf miljoen vegetariërs heeft gekweekt. Dan zitten wij hier met zijn allen te navelstaren in onze zandbak die Nederland heet, terwijl er honderden miljoenen vleeseters bijkomen in China, Azië en Rusland. Zij kan zich dan toch beter richten op organisaties als de WTOOIE en de FAO?

Stal
Daarnaast zal Van Messel proberen duidelijk te krijgen of Thieme in de Kamer zit voor dierenwelzijn of voor het milieu. ‘Ik heb in Uruguay dieren rondlopen over pampa’s, en die leven als een God in Frankrijk. Als zij zo slecht voor het milieu zijn, moeten ze weer op stal waar het methaan kan worden opgevangen. Waarvoor kiest zij? 

Wie het debat wil bijwonen kan kaarten bestellen bij de Rode Hoed. Naast Van Messel en Thieme, zit dierenarts Frans Stafleu (Universiteit Utrecht) in het panel.

Kijk in onze agenda voor aanvang, toegangsprijzen e.d.

Lees hier de nieuwe column Gevild: Gehaktdag!

Lees ook:
Thieme: ‘Kabinet aan leiband vleessector’ (19 juni 2008)
‘Minder vlees tegen CO2-uitstoot helpt niet’ (12 februari 2008)
‘Vleesprijs verdubbelt bij ban sambavlees’ (12 juli 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Jack van Messel

Alle berichten over Marianne Thieme

Reageer op dit artikel