nieuws

Islamitisch Marokko heeft varkensvleesfabriek

Industrienieuws

CASABLANCA – na Turkije heeft ook het islamitische Marokko zijn eerste varkensvleesfabriek. Door het groeiende toerisme in de vraag naar varkensvlees in het land enorm gestegen.

Islamitisch Marokko heeft varkensvleesfabriek

RABAT – na Turkije heeft ook het islamitische Marokko zijn eerste varkensvleesfabriek. Door het groeiende toerisme in de vraag naar varkensvlees in het land enorm gestegen.

Volgens het Franse persbureau AFP bloeit de varkensfokkerij in Marokko als nooit tevoren. Anders dan in Algerije en Libië is het fokken van varkens in Marokko en Tunesië met het oog op het toerisme niet verboden.

270 ton
De varkensindustrie telt op dit ogenblik zeven fokkerijen die worden geleid door twee christenen, een jood en vier moslims. Per jaar produceren deze 270 ton vlees. De varkens worden geslacht op een speciale afdeling van de slachterij, vanwege de islamitische voorschriften.

Onrein
Voor zowel moslims als joden zijn varkens onreine dieren. Tachtig procent van het vlees is bestemd voor hotels in Agadir en Marakkesh, de rest gaat naar supermarkten en speciale slagers. Volgens zowel de joodse als de islamitische varkenshouders heeft nog geen rabbijn of imam bezwaar gemaakt tegen hun vorm van inkomsten.

Bekijk hier een reportage over de varkensvleesfabriek in Marokko

Lees ook:
Moslim weigert werk bij Compaxo (19 maart 2008)
Turkije heeft zijn eerste varkensvleesfabriek (29 november 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over moslims
Alle berichten over varkensvlees

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.’ Stem hier

Reageer op dit artikel