nieuws

Inschrijving Slagerij van het Jaar 2011 geopend

Industrienieuws

De Slagerij van het Jaar 2011 kent meer winnaars dan in voorgaande jaren. Één winnaar en vijf subwinnaars! De inschrijving voor de veertiende editie van de Slagerij van het Jaar verkiezing is gestart. U doet toch ook mee aan hét slagersevenement van het jaar?

Inschrijving Slagerij van het Jaar 2011 geopend

Eén Slagerij van het Jaar én vijf beste slagers van Nederland in vijf categorieën. Het gaat daarbij om de beste traiteur-slager, de beste ambachtelijke slager, de beste beste biologische slager, se schoonste slagerij en meest talentvolle slager. Dat is de inzet van de Slagerij van het Jaar 2011. Slagerij van het Jaar is in de slagerswereld een fenomeen geworden. De competitie wordt omschreven als de meest pretentieuze titel in de slagersbranche. Het is ook niet niks om je hele bedrijfsvoering in te zetten voor een competitie en die te laten onderwerpen aan een vakkundige jury.

 
Een of meer titels
Er is veel gesproken en nagedacht om niet één, maar verschillende Slagerijen van het Jaar uit te roepen. Toch is uiteindelijk gekozen voor één overall titel: die is té pretentieus om in te wisselen voor een andere titel. Maar om meer slagerijen de kans te geven zich te profileren zijn er daarnaast ook andere kampioenen, die we een prominentere podiumplaats gaan geven. Ook al omdat in de loop der jaren een grotere diversiteit van slagerswinkels is ontstaan. In feite is het verder uitbouwen van de beste biologische slager en de talentvolste slager-ondernemer.

 

Om de titel te bemachtigen hoeft de slager geen nieuwe winkel te hebben; wel een goed onderhouden winkel. En de jury beoordeelt of het assortiment en het beleid in overeenstemming is met het marktgebied van de slagerij. Niet op elke verkoopplek kan hetzelfde assortiment worden gevoerd. Wel wordt de meerwaarde van onderscheidende elementen in bedrijfskleding, verpakking, producten, concepten, inrichting, aankleding en website gehonoreerd.

 

De competitie start als er een minimaal aantal van vijftig deelnemers is ingeschreven. Afhankelijk van het aantal deelnemers gaan 16 tot 24 bedrijven door naar de tweede ronde. Uiteindelijk blijven er acht finalisten over.
 
 
» Lees hier meer over het verloop van de wedstrijd
» 14 redenen om mee te doen aan de wedstrijd

 

Reageer op dit artikel