nieuws

Importverbod tóch legaal; Taiwan volgt Hongkong

Industrienieuws

Na Hongkong heeft ook taiwan de grenzen voor Nederlands pluimveevlees gesloten.ZOETERMEER – Het importverbod op Nederlandse pluimvee dat Hongkong heeft afgekondigd, blijkt tóch in overeenstemming met de regels. Dat beweert de PVE. Taiwan is inmiddels het voorbeeld van Hongkong gevolgd.

De PVE stelde kort nadat Hongkong de grenzen voor Nederlands pluimvee had gesloten, dat zo’n verbod in strijd met de regels was. Daarbij baseerde de PVE zich op de website van de wereldorganisatie voor diergezondheid OIE. ‘Ik ben iets te stellig geweest’, zegt PVE-woordvoerder Dé van de Riet. ‘Bij navraag is gebleken dat ook een laagpathogene uitbraak reden kan zijn voor een importverbod. Die wijzigingen zijn zo recent dat de website van de OIE nog niet is aangepast.’

De PVE blijkt overigens stellen dat een importverbod onnodig is omdat het om laagpathogene vogelgriep gaat. ‘Bovendien is het probleem geïsoleerd.’

Lees ook:
Importverbod Hongkong illegaal
Hongkong bant Nederlands pluimveevlees
Nieuwsdossier vogelgriep

Reageer op dit artikel