nieuws

Illegale Bulgaren beter opgespoord

Industrienieuws

DEN HAAG – Nederland en Bulgarije gaan illegale arbeid, ontduiking van het minimumloon en misbruik van sociale verzekeringen bestrijden. In de vleessector maken Bulgaren 35 procent van de illegale werknemers uit, bleek onlangs uit een rapport van de Arbeidsinspectie.

Illegale Bulgaren beter opgespoord

DEN HAAG – Nederland en Bulgarije gaan illegale arbeid, ontduiking van het minimumloon en misbruik van sociale verzekeringen bestrijden. In de vleessector maken Bulgaren 35 procent van de illegale werknemers uit, bleek onlangs uit een rapport van de Arbeidsinspectie.

Om illegale arbeid tegen te gaan, wordt de samenwerking tussen de Nederlandse en Bulgaarse sociale-zekerheidsinstanties verbetert.

De samenwerking bestaat uit verbeterde gegevensuitwisseling, aanstellen van contactpersonen, het verrichten van gezamenlijke risicoanalyses en bestandsvergelijkingen en tijdelijke uitwisseling van ambtenaren.

Inzicht
Hierdoor krijgen zowel Nederland als Bulgarije een beter inzicht in het grensoverschrijdende werknemersverkeer. Nederland kan door de samenwerking misstanden op de arbeidsmarkt, waarvan Bulgaarse werknemers het slachtoffer zijn, beter aanpakken.

Lees ook:
Bulgaar nieuwe illegaal in vleesbedrijf (4 september 2008)
Extra controles op uitbuiting Polen
 (24 januari 2008)
Aanhoudingen bij controle Compaxo
 (9 oktober 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Arbeidsinspectie
Alle berichten over Bulgaren
Alle berichten over illegale arbeid

(Afbeelding: Vereniging Nederland-Bulgarije)

Reageer op dit artikel