nieuws

Het rommelt nog bij Vion-dochter Südfleisch

Industrienieuws

PFARRKIRCHEN – Het rommelt nog steeds bij de Duitse Vion-dochter Südfleisch van vleesverwerker Vion. Het bedrijf onderhandelt met medewerkers over salarissen en arbeidsduur.

Het rommelt nog bij Vion-dochter Südfleisch

PFARRKIRCHEN – Het rommelt nog steeds bij de Duitse Vion-dochter Südfleisch. Het bedrijf onderhandelt met medewerkers over salarissen en arbeidsduur.

Voor de vestiging in Pfarrkirchen zijn inmiddels afspraken gemaakt, meldt het Agrarisch Dagblad. Voor de andere Vion-vestigingen lopen de onderhandelingen nog.
Duitse media berichten dat de vakbonden de werknemers van de vestigingen in Bayreuth, Lauda en Weiden hebben opgeroepen tot werkonderbrekingen.

Incidenteel
Volgens directeur Communicatie Marc van der Lee van Vion, gebeurt dat slechts op kleine schaal. ‘Er is geen sprake van stakingen die breed worden gedragen. Dat gebeurt hooguit incidenteel. Het is een fase in de onderhandelingen die volgende week verder gaan.’

Arbeidsduur
Het Zuid-Duitse dagblad Tauber Zeitung meldt dat Vion de uurlonen wil bevriezen tot 2011. Van der Lee ontkent dat. Vion wil wel dat de arbeidsduur omhoog gaat van 38,5 naar 42 uur per week. Volgens de Duitse voedinsgbond NGG, zonder dat daar extra loon tegenover staat.

‘Op de vestiging in Pfarrkirchen hebben we afspraken gemaakt met de werknemers over salaris en verlenging van de werkweek naar 42 uur. De onderhandelingen voor de andere vestigingen gaan volgende week verder. Wij hebben de verwachting dat we er uit komen.’

Volgens de Duitse voedingsbond NGG wordt er al ruim twee jaar met Vion onderhandeld.

Lees ook:
Vion botst met personeel Südfleisch-bedrijven (29 mei 2008)
Vion breidt uit in Duitsland (19 maart 2008)
Vion-dochter schrapt banen (7 november 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Vion en Südfleisch

Reageer op dit artikel