nieuws

‘Halalcertificaat VS-bedrijven nep

Industrienieuws

ABU DHABI – 95 Procent van de Amerikaanse voedingsmiddelen in de Verenigde Arabische Emiraten en andere Golfstaten is ten onrechte gelabeld als halal. Dat zegt de directeur van de Amerikaanse producent van halalvoeding Midamar.

‘Halalcertificaat VS-bedrijven nep

ABU DHABI – 95 Procent van de Amerikaanse voedingsmiddelen in de Verenigde Arabische Emiraten en andere Golfstaten is ten onrechte gelabeld als halal. Dat zegt de directeur van de Amerikaanse producent van halalvoeding Midamar.

Jalel Aossey deed de uitspraak tijdens de Halal World Expo 2008 in Abu Dhabi. Volgens Aossey kan in de VS iedereen met een goede printer een echt lijkend certificaat uitdraaien.

Hij stelde dat het vooral exporteurs zijn die corrupte certificeerders benaderen. De producent weet misschien niet eens dat de producten met Arabische labels erop naar het Midden-Oosten verscheept zijn, aldus de directeur.

Lees ook:
Australië focust op moslim-vleeseter (3 november 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over halal

Reageer op dit artikel