nieuws

Gunnen. Voor Jan Joosten is gunnen nog steeds een klantenbinder. Waar je koopt is voor hem belangrijker dan de prijs.
Geldt dat ook voor u? Praat mee met Jan.

Gunnen

Gunnen. Voor Jan Joosten is gunnen nog steeds een klantenbinder. Waar je koopt is voor hem belangrijker dan de prijs.
Geldt dat ook voor u? Praat mee met Jan.

 

Vroeger in de jaren vijftig en zestig hadden wij bij ons op het dorp wel twaalf bakkers, tien kruideniers en acht slagers. Thuis hadden wij zeker vier bestelboekjes van verschillende kruideniers die bij toerbeurt mochten leveren en bij verschillende bakkers werd het brood gekocht. Er werd toen heel erg gekeken wie er bij je in de winkel kwam en daar deed je dan zelf de boodschappen. In wezen probeerde je iedereen te vriend te houden onder het motto als jij bij mij koopt, koop ik bij jou.

Klantenbinder

Gunnen heette dat en dat is vandaag de dag in de dorpen en op het platteland nog zo. Een niet onbelangrijke klantenbinder. Het hoeft niet altijd zo te zijn, maar als je wat aanschaft, is waar je koopt belangrijker dan de prijs. Een tip, maak je bekend als men je niet kent.

Seks met dieren

Ik ben blij dat de Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde het onverdoofde ritueel slachten aan de kaak stelt, omdat slachtdieren een humanere dood verdienen. De Partij voor de Dieren hoor ik in deze niet, die vinden het bestraffen van seks met dieren belangrijker. Ook vind ik, is hier een goede wetgeving gewenst. Of mijn vrouw binnenkort voor de rechter moet verschijnen, weet ik niet. Ze zegt wel eens tegen mij wat ben jij een varken. Van de week deed ik iets doms en ik was een ezel. Vanmorgen toen ik mij voor de spiegel stond te scheren vond ze me net een aap. Ik hoop dat de rechter mild is wanneer ze in de fout gaat, anders kan ik die mooie momenten op mijn buik schrijven.

Biefstukknaller

De prijzen van de malse rundvleesonderdelen blijven stijgen door het tekort op de wereldmarkt (boycot Brazilië). De consument is door de behoorlijke berichtgeving in de media op de hoogte en weet dat aan een goede biefstuk een prijskaartje hangt. Daar is de consument dan ook bereid meer voor te betalen. Tot mijn verbazing knalde een landelijke supermarktketen deze week de biefstuk in de reclame voor een prijs die de gemiddelde Nederlandse ambachtelijke slager vraagt voor het rundergehakt en zet hiermee de hele natie op het verkeerde been. Chapeau!

Jan
 

 

 

Reageer op dit artikel