nieuws

GroenLinks wil invoering vleestax

Industrienieuws

DEN HAAG – Invoering van de vleestax, verkleining van de veestapel en duurzaamheidseisen aan (voedsel-)producten.

GroenLinks wil invoering vleestax

DEN HAAG – Invoering van de vleestax, verkleining van de veestapel en duurzaamheidseisen aan (voedsel-)producten.

Dat zijn maatregelen die GroenLinks wil nemen om de milieulast door de landbouw te verkleinen. De maatregelen zijn opgenomen in het concept-verkiezingsprogramma, dat de partij maandagmiddag presenteerde in het Haagse Pulchri. Vergroening van de economie vormt daarin, naast het tegengaan van tweedeling in de samenleving, de belangrijkste pijler.

Opheffen Eerste Kamer

Opvallend is verder dat GroenLinks zich, in navolging van andere partijen, uitspreekt voor een drastische verkleining van het overheidsapparaat. Dat betekent onder meer het samenvoegen van ministeries. Zo moet het ministerie van LNV opgaan in een departement voor duurzaamheid en ruimte. Daarnaast pleit de partij voor het opheffen van de Eerste Kamer, het terugbrengen van het ledental van de Tweede Kamer tot honderd, en het samenvoegen van de huidige twaalf provincies en 26 waterschappen in maximaal zeven organen.

Groenlinks is de eerste partij die haar programma voor de komende Kamerverkiezingen van 9 juni presenteert. Het programma moet nog worden goedgekeurd op het partijcongres van 18 april.

Lees ook:
Verburg blijft vleestax afwijzen (2 maart 2010)
Verburg ziet niets in vleestax (8 februari 2010)
PVV: Vleestax is bloody shame (19 januari 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over de vleestax

Lees ook de Column Gevild over de vleestax

Alle columns Gevild

P.s: Als u hier nu toch bent, download hier dan even de treffende cartoon die wij maakten over vleestax en lees ook het weblog Vega Versus Vlees waarin Vleesmagazine discusieert met veganist Tobias Leenaert over het wel of niet eten van vlees.

 

 

Reageer op dit artikel