nieuws

Groei kwaliteitslabel Belgisch vlees

Industrienieuws

BRUSSEL – Het kwaliteitslabel Certus voor varkensvlees in België is in 2009 fors gegroeid.

Groei kwaliteitslabel Belgisch vlees

BRUSSEL – Het kwaliteitslabel Certus voor varkensvlees in België is in 2009 fors gegroeid.

In 2009 werden 1.769.358 karkassen met certificaat geleverd, meldt het Agrarisch Dagblad vandaag. Dat is een toename met 23,5% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het kwaliteitslabel Certus bestaat tien jaar en wordt beheerd door Belpork.

De controles op de bedrijven binnen het Certus-label gebeuren steeds onaangekondigd. In 2009 sloten 317 nieuwe varkenshouders aan bij het Certus-kwaliteitslabel. In totaal zijn in België 2.011 varkenshouders erkend Certus-leverancier.

Lees ook:
Varkensvlees is opnieuw trendy in België (10 april 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over varkensvlees

Reageer op dit artikel