nieuws

‘Grampian gaat naar Vion

Industrienieuws

ABERDEEN – Grampian gaat vrijwel zeker naar Vion. Dat schrijven Schotse en Britse media. Vion zou een half miljard willen neertellen voor het Schotse vleesbedrijf.

‘Grampian gaat naar Vion

ABERDEEN – Grampian gaat vrijwel zeker naar Vion. Dat schrijven Schotse en Britse media. Vion zou een half miljard willen neertellen voor het Schotse vleesbedrijf.

Grampian telt ongeveer 20.000 medewerkers en haalt een omzet van zo’n 2,3 miljard euro. Vion telt 16.200 medewerkers en had in 2007 een omzet van 7,1 miljard euro.

Stilzwijgen
De eigenaren van het familiebedrijf Grampian hebben vorig jaar al hun bankiers opdracht gegeven naar een nieuwe eigenaar te zoeken. Sindsdien hult het bedrijf zich in stilzwijgen. Vion praat niet over overnames, zolang de deal niet rond is.

Reorganisatie
Grampian heeft de afgelopen jaren een forse reorganisatie doorgemaakt en een flink aantal Britse fabrieken gesloten. Behalve in Groot-Brittannie heeft het bedrijf ook productiefaciliteiten in Thailand die jaren geleden zijn overgenomen van Wessanen.

Onderhandelingen
Volgens Schotse kranten is Vion na maanden gesprekken nu ‘preferred bidder’ en voeren beide bedrijven op exclusieve basis onderhandelingen. Vion zou daarmee de concurrentie van het Braziliaanse Sadia en de Amerikaanse private investeringsmaatschappij CCMP van zich af hebben geschud.

Stem ook mee met onze stelling!
"Brussel moet de eventuele overname van Grampian door Vion afwijzen". Stem hier

Lees ook:
Overname maakt Vion echte vleesreus (7 mei 2008)
‘Vion biedt op Grampian’ (20 februari 2008)
Brazilianen azen op Grampian (30 oktober 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over bedrijfsovernames
Alle berichten over Vion
Alle berichten over Grampian

Reageer op dit artikel