nieuws

Gosschalk daagt ministerie voor rechter

Industrienieuws

DEN HAAG – Slachterij Gosschalk heeft het ministerie van Landbouw gedaagd om een aantal – volgens de slachterij – onterechte facturen.

Gosschalk daagt ministerie voor rechter

DEN HAAG – Slachterij Gosschalk heeft het ministerie van Landbouw gedaagd om een aantal – volgens de slachterij – onterechte facturen.

Het gaat om facturen in de periode januari 2004 tot en met december 2005 voor keuringen op slachtvee en vlees. Met de kosten van vijftig van die facturen is Gosschalk het niet eens en het bedrijf diende tegen elk van deze rekeningen afzonderlijk bezwaar in.

Te veel personeel
Volgens Gosschalk is er bij de keuringen te veel personeel ingezet, waaronder een halman die het categorie-1 materiaal na de slacht onderzocht. De slachterij vindt dat het ministerie deze extra personeelsinzet vooraf bekend had moeten maken. Daarnaast is Gosschalk het er niet mee eens dat ook de pauzes van de keuringsartsen zijn doorberekend in de facturen.

De zaak diende donderdag bij de Raad van State omdat Gosschalk in september 2007 in het ongelijk was gesteld door de Zutphense rechtbank.

Zelf aangevraagd
Die stelde onder meer dat Gosschalk de controle- en keuringswerkzaamheden op het bedrijf zelf had aangevraagd. ‘De meldingen van eiseres (Gosschalk, red.) zijn bepalend voor de inzet van het personeel op het bedrijf’, aldus de rechter destijds.

Daarnaast werd in 2001 hoog-risicomateriaal zoals ruggenmerg in een partij vlees van Gosschalk aangetroffen, waarna het ministerie toen al versterking van het toezicht had aangekondigd.

De uitspraak volgt later.

Kijk hier voor de eerdere hele uitspraak van de Zutphense rechtbank op 20 september 2007
(Typ bij LJN: BD6879)

Lees ook:
Slachterij Gosschalk boekt meer winst (1 mei 2008)
Vleestruck Gosschalk scheurt open op A50 (+ foto’s)
 (25 januari 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over rechtszaken

Reageer op dit artikel