nieuws

Goedkopere schouderstukken in trek

Industrienieuws

LONDEN – De Britse verkopen van varkensvlees zakken de laatste weken duidelijk in. Consumenten stappen over van dure rollades naar goedkopere schouderstukken.

Goedkopere schouderstukken in trek

LONDEN – De Britse verkopen van varkensvlees zakken de laatste weken duidelijk in. Consumenten stappen over van dure rollades naar goedkopere schouderstukken.

Tot nu toe leek varkensvlees aardig stand te houden in de recessie, maar in de vier weken tot eind februari werd in volume opeens 8 procent minder van het vlees verkocht. In geld uitgedrukt bleef de terugloop nog beperkt, tot 5 procent. Dat blijkt uit het maandoverzicht van varkensschap BPEX. In totaal werd in februari zo’n 14.000 ton varkensvlees afgezet. Volgens BPEX stapten veel consumenten vooral over van dure rollades naar goedkopere schouderstukken.

Varkenslapjes

Bovendien liep de verkoop van varkenslapjes en karbonaden nog sterker terug, namelijk met 13 procent. Varkensvleesproducten zoals bacon en worstjes werden wel iets meer verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Op jaarbasis gezien liggen de verkopen van varkensvlees nog altijd wel 3 procent boven het niveau van een jaar eerder. Varkensvlees blijft het daarmee beter doen dan rundvlees, waar het volume met 1 procent daalde, en vooral lamsvlees dat 8 procent moest inleveren.

Kip boekt net als varkensvlees over een jaar gezien een groei van 3 procent, maar zag de verkopen in de laatste weken wel met 7 procent toenemen.

Lees ook:
Britten eten minder vlees (19 augustus 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over varkensvlees

 

Reageer op dit artikel