nieuws

‘Gekloond vlees op Britse markt

Industrienieuws

DOETINCHEM – Vlees van een gekloonde stier is illegaal op de Britse markt verkocht. Dat meldden Britse media woensdag. Onlangs werd bekend dat melk van gekloonde koeien mogelijk in Britse winkels is terechtgekomen.

‘Gekloond vlees op Britse markt

DOETINCHEM – Vlees van een gekloonde stier is illegaal op de Britse markt verkocht. Dat meldden Britse media woensdag. Onlangs werd bekend dat melk van gekloonde koeien mogelijk in Britse winkels is terechtgekomen.

Het dier, een afstammeling van een Amerikaanse gekloonde koe, werd vorig jaar zomer geslacht en het vlees is verkocht. Een tweede stier is vorige week geslacht en het vlees werd verkocht totdat de Britse Voedsel- en Warenautoriteit FSA de verkoop stillegde. Het is verboden om melk en vlees van afstammelingen van gekloonde dieren in de voedselketen te brengen. De FSA onderzoekt nog of en waar de melk vandaan is gekomen.

 Voedselbeleid
Volgens Britse kranten is er sprake van ernstige gaten in het beleid over voedselproductie in het Verenigd Koninkrijk en worden controversiële nieuwe technologieën als klonen slecht in de gaten gehouden.

Lees ook
Europarlement eist verbod kloonvlees
Kloonvlees mogelijk al op tafel (23 juni 2010)
Europarlement: geen kloonvlees op tafel (5 mei 2010)
Europa wil verbod op kloonvlees (3 september 2008)
Een miljoen beloning voor kweekvlees (22 april 2008)
Kweekvlees internationaal op de kaart (fotoverslag) (19 februari 2008)
EFSA: kloonvlees is veilig (14 januari 2008)
Gen-voer leidt niet tot gen-vlees (24 juli 2007)
‘Eten kweekvlees over 4 jaar al mogelijk’ (29 juni 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over kweekvlees
Alle berichten over GMO

Reageer op dit artikel