nieuws

Geen paardenvlees in kroketten Royaan

Industrienieuws

WIJK BIJ DUURSTEDE – Krokettenfabrikant Royaan distantieert zich van de suggestie van Wakker Dier dat er ons land vlees van ondervoede en mishandelde paarden uit Latijns Amerika verdwijnen in kroketten.

Geen paardenvlees in kroketten Royaan

WIJK BIJ DUURSTEDE – Krokettenfabrikant Royaan distantieert zich van de suggestie van Wakker Dier dat er ons land vlees van ondervoede en mishandelde paarden uit Latijns Amerika verdwijnen in kroketten.

Royaan zegt geen paardenvlees te gebruiken in haar kroketten en bitterballen van Van Dobben en Kwekkeboom. Voor onze kroketten en bitterballen wordt uitsluitend rundvlees gebruikt, laat Royaan in een persbericht weten. Royaan meldt dat haar rundvlees afkomstig is van de Braziliaanse en Argentijnse pampa’s.

Mishandelde
Gisteren meldde Wakker Dier dat het wil dat Nederlandse snackfabrikanten geen paardenvlees uit Latijns Amerika meer gebruiken. Uit undercoveronderzoek in Brazilië en Mexico zou blijken dat veel paardenvlees afkomstig is van ondervoede en mishandelde paarden.

Het bewuste paardenvlees waar Wakker Dier op doelt, zou niet alleen in kroketten worden gebruikt maar ook in frikandellen en hamburgers. Een woordvoerder van Wakker Dier meldde dat het niet bekend is of en welke Nederlandse snackfabrikanten gebruik maken van vlees van mishandelde paarden.

Lees ook:
Paardenvlees in opspraak (8 april 2010)
Italië wil verbod op paardenvlees (8 februari 2010)
Taboe op paardenvlees is onterecht (1 oktober 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over paardenvlees

 

Reageer op dit artikel