nieuws

Gammelfleisch: 40.000 euro boete

Industrienieuws

BERLIJN – De Duitse döner-producent Remzi Kaplan is veroordeeld tot een boete van 40.000 euro. De rechtbank in Berlijn achtte bewezen dat de ‘Döner-koning’ niet voor menselijke consumptie geschikt vlees op de markt heeft gebracht.

Gammelfleisch: 40.000 euro boete

BERLIJN – De Duitse döner-producent Remzi Kaplan is veroordeeld tot een boete van 40.000 euro. De rechtbank in Berlijn achtte bewezen dat de ‘Döner-koning’ niet voor menselijke consumptie geschikt vlees op de markt heeft gebracht.

Bovendien werd als gebied van herkomst Berlijn-Brandenburg gedeclareerd terwijl het vlees uit Frankrijk kwam. Ook was de samenstelling niet goed gedeclareerd.

Ook vervalste de döner-producent etiketten voor producten die naar Nederland moesten worden geëxporteerd. Volgens rechter Walter Haslinger komt er voor dit feit een nieuwe strafzaak, zo melden Duitse media.

Lees ook:
Boetes Gammelfleisch fors omhoog (1 oktober 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Gammelfleisch

Alle berichten over döner

Reageer op dit artikel