nieuws

Galtee Meats stopt met rundvlees in Nederland

Industrienieuws

ZOETERMEER – Galtee Meats is gestopt met zijn rundvleesactiviteiten in Nederland. De activiteiten in Nederland worden voortgezet door een aantal oud-medewerkers en heet nu Shannon Meats.

Galtee Meats stopt met rundvlees in Nederland

ZOETERMEER – Galtee Meats is gestopt met zijn rundvleesactiviteiten in Nederland. De activiteiten in Nederland worden nu voortgezet door een aantal oud-medewerkers en heet nu Shannon Meats.

Moedermaatschappij Breeo Foods, dat eigenaar is van Galtee Meats, wil zich richten op andere activiteiten dan rundvlees.

Breo Foods blijft wel eigenaar van het vorig jaar februari gekochte Prime Meat in Beverwijk. Dat ging destijds voor tien miljoen euro over in Ierse handen.
Ook houdt het Westland Salades. Een groot deel van het veertig koppen tellende personeelsbestand van Galtee Meats wordt ondergebracht bij dit bedrijf. Dertien oud-Galteemensen gaan over naar het pas opgerichte Shannon Meats.

Geen verrassing
Een van de initiatiefnemers van de overname, commercieel manager Hans Balfoort, zegt tegen Meatandmeal.nl dat het besluit van Breo Foods om met Galtee Meats te stoppen niet als een verrassing kwam. ‘Wij zijn er ook niet verdrietig om. Met ons nieuwe bedrijf zijn wij in staan om een éigen koers te gaan varen. Wij zijn allemaal gedreven vleesmensen.’

Relatie
Galtee Meats voorzag onder meer Jumbo van Iers rundvlees. Dat zal nu Shannon Meats overnemen. ‘De relatie met onze oude leveranciers blijft immers bestaan’, zegt Balfoort.
Shannon Meats neemt rundvlees af van bedrijven als Liffey Meats, Dawn Meats, Hewitt Meats, Kepak, Dunbia en C&J Meats.

Opslag
Shannon Meats heeft een pand betrokken in de Chroomstraat in Zoetermeer. ‘Daar kunnen we tweehonderd ton rundvlees opslaan en hebben we enkele kantoren tot onze beschikking.’
Directeur van de nieuwe onderneming is John den Dulk. De activiteiten blijven hetzelfde als bij Galtee Meats: het in- en verkopen van hoogwaardig Iers ossenvlees voor de afzet op de Europese markt.

Groei
Balfoort zegt wel de komende jaren te willen groeien met Shannon Meats. ‘We hebben natuurlijk nog ons eigen merk Tara Meats en dat loopt heel goed. Daarnaast willen we hoogwaardige delen van de achtervoet rijpen in een speciale cel en uiteindelijk als rumpsteaks, ribeyes of dunne lendes verkopen aan de betere horeca.’

Lees ook:
Vleeswarenbedrijf Vollebregt is verkocht (27 maart 2008)
Breeo Foods sluit Ierse fabriek (6 juni 2007)
Ierse fabriek Galtee Meats in problemen (29 maart 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Iers rundvlees

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.’ Stem hier

Reageer op dit artikel