nieuws

Fransen roepen meer vlees terug

Industrienieuws

PARIJS – Het Franse vleesbedrijf Socopa heeft opnieuw grote partijen vers en diepvries vlees teruggeroepen.

Fransen roepen meer vlees terug

PARIJS – Het Franse vleesbedrijf Socopa heeft opnieuw grote partijen vers en diepvriesvlees teruggeroepen.

Volgens Socopa is er, anders dan bij de eerdere recall, geen sprake van besmetting maar wordt het vlees toch uit voorzorg teruggehaald.

Vorgie maand werd bekend dat tweeënhalve ton van Socopa afkomstig vlees besmet kon zijn met de e-coli bacterie, door vervuiling in een slachthuis in Coutances.

Na die mededeling hebben zich enkele tientallen Fransen bij de betrokken winkels Carrefour en Monoprix gemeld met gezondheidsklachten.
 
Grotere recall
Socopa heeft nu een groot aantal winkelbedrijven gevraagd diepvries gehakte biefstuk, vers voorverpakt gehakt, gehaktballen en worstjes van diverse merken uit het schap te halen. De consument wordt in grote affiches opgeroepen al gekocht vlees terug te brengen.

‘Uitgevoerde analyses hebben geen besmetting met e-coli aangetoond, maar we geven er toch de voorkeur aan het vlees terug te halen’, verklaart het vleesbedrijf.

‘Dit uit voorzorg omdat sprake kan zijn van een zeer kleine hoeveelheid van dezelfde grondstof die bij de recall van maart betrokken was.

Lees ook:
Fransen laten rundvlees vallen (3 april 2008)
Al tientallen Fransen ziek van besmet vlees (26 maart 2008)
Tonnen vervuild vlees in Franse winkels (25 maart 2008)

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.’ Stem hier

Reageer op dit artikel