nieuws

‘Fouten Friesland Beef is grote onzin

Industrienieuws

LEEUWARDEN – Friesland Beef zou in één jaar meer dan vijftig keer in de fout zijn gegaan met slachtvee. Dat stelt de VWA. ‘Grote onzin’, zegt Harrie Wildeboer van Friesland Vlees die de runderen voor Visser slacht.

‘Fouten Friesland Beef is grote onzin

LEEUWARDEN – Friesland Beef zou in één jaar meer dan vijftig keer in de fout zijn gegaan met slachtvee. Dat stelt de VWA. ‘Grote onzin’, zegt Harrie Wildeboer van Friesland Vlees die de runderen voor Visser slacht.

Volgens Wildeboer zijn er inderdaad meldingen geweest en zijn er door de AID processen-verbaal uitgeschreven. ‘Maar dit betroffen processen-verbaal vanwege het transport van dieren. Wij zijn daar als slachterij niet verantwoordelijk voor. Als een dier verkeerd vervoerd wordt, komt dat voor rekening van de transporteur en als een ziek dier wordt geleverd, is dat een zaak van de veehouder. Wij zijn hier niet voor verantwoordelijk.’
De slachterij kan alleen verantwoordelijk worden gesteld voor fouten in het slachtproces.

Strijd
Volgens Friesland Beef en Friesland Vlees vechten de VWA en de AID een onderlinge strijd uit, waarvan zij de dupe zijn. De beide organen zouden het niet altijd eens zijn over de vraag of een koe consumptiegeschikt is of niet.

Stil
Ook vandaag was het stil op de slachterij. ‘We hebben maar twee koeien geslacht’, zegt Wildeboer. Wel werden er enkele honderden rosékalveren geslacht in opdracht van VanDrie Group. Die liet eerder via Meatandmeal.nl weten zaken te blijven doen met de slachterij.

Kijk hier voor de uitzending van Radar over Friesland Beef

Lees ook:
Wildeboer nodigt alle critici uit voor slachterijtour (10 april 2008)
Wildeboer vreest voor slachterij (9 april 2008)
Tientallen dreigementen tegen Friesland Vlees (8 april 2008) 
‘Vion: ‘Geen afwijkingen bij Friesland Beef’ (8 april 2008)
Wildeboer: ‘Dit is een deceptie’ (8 april 2008)
Friesland Beef stopt met slachten (8 april 2008)
VanDrie blijft bij Friesland Vlees (8 april 2008)
Aaldert Wildeboer: ‘Minister is asociaal’ (7 april 2008)
‘Ruzie veearts en AID’er aanleiding toezicht bij Wildeboer’ (7 april 2008)
Wildeboer verliest grote klanten (7 april 2008)
Slachterij Wildeboer permanent onder toezicht (7 april 2008)

Of:
Is Radar persbureau voor Partij voor de Dieren? (19 februari 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Friesland Vlees

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.’ Stem hier

Reageer op dit artikel