nieuws

‘Foodlover’ Michael Pollan naar Nederland

Industrienieuws

AMSTERDAM – Michael Pollan, schrijver van bestsellers ‘The Omnivore’s Dilemma’ en ‘In defense of food’ geeft in februari, op uitnodiging van Biologica, een openbare lezing respectievelijk een masterclass voor mensen uit de food- en landbouwindustrie.

‘Foodlover’ Michael Pollan naar Nederland

AMSTERDAM – Michael Pollan, schrijver van bestsellers ‘The Omnivore’s Dilemma’ en ‘In defense of food’ geeft in februari, op uitnodiging van Biologica, een openbare lezing respectievelijk een masterclass voor mensen uit de food- en landbouwindustrie.

Op woensdagavond 11 februari vanaf 20.00 uur geeft Pollan een eenmalige openbare lezing in De Duif in Amsterdam. De lezing wordt georganiseerd door het John Adams Institute en Biologica.

Masterclass
De Masterclass op 12 februari is besloten. Hiervoor worden individuele uitnodigingen verstuurd aan een geselecteerde groep van invloedrijke spelers in de landbouw- en voedselketen.

Gezag
Michael Pollan heeft wereldwijd veel gezag verworven met zijn boeken, die in de VS op nummer één van de bestsellerlijsten belandden.
Hierin geeft hij een scherpe analyse van het falen van onze huidige voedselvoorziening en zijn visie op de noodzakelijke transformatie van een op fossiele brandstoffen gebaseerde landbouw naar een voedselketen gebaseerd op zonne-energie.

Recentelijk schreef hij een open brief aan Obama, die gepubliceerd is in de New York Times: Farmer in Chief.

Lees ook:
Obama jaagt junkfoodcultuur uit Witte Huis (4 november 2008)
Consument besteedt slechts 3 euro aan ekovlees (9 april 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Biologica

Reageer op dit artikel